Onsdagsseglingar 2024

Datum

Maj: 22, 29
Juni: 5, 12, 19, 26
Augusti: 14, 21, 28
September: 4

Nytt 2024!

Vi kommer i år att börja använda appen Klubbsegling som finns för både Android och Apple, och skapa och genomföra tävlingar i den. Den, eller kanske de, första seglingarna kör vi som hybrid, där vi både accepterar anmälan vid bryggan och i appen, men över tid är vår tanke att uteslutande använda appen.

I appen finns endast standardmått för handikapp, d.v.s. våra regler kring extra avdrag för ensamseglare kommer inte kunna användas, utan i det läget får man använda shorthanded-SRS istället.

Appen är gratis för deltagare, men kostar för den som arrangerar, så vi tänkte pröva en frivillig avgift om 40 kronor per segling för deltagande, hur det ska administreras och tas emot kommer preciseras innan första tävling.

Mer information kring hur appen kommer nyttjas hos oss kommer inom kort.

Här kan man läsa lite mer om Klubbseglingsappen: https://www.klubbsegling.se/

Fortsatta regler sedan 2023

- Start kl 18.30 i augusti och september
- Endast tuta används vid start och mål. När appen Klubbsegling används fullt ut sker start endast i appen.
- Vi använder både SRS och SRSs.

Avslutning

Avslutning i klubbstugan på Gålö Båtklubb efter sista deltävlingen. Detta innebär att den korta banan kommer att seglas på den sista deltävlingen oavsett hur mycket det blåser.

På avslutningen bjuder vi på korv och dryck, umgås lite med de övriga besättningarna, redovisar den slutgiltiga resultattabellen och delar ut pris till de tre främsta båtarna totalt.

Anmälan

Registrering och anmälan till tävling sker i appen Klubbsegling, mer information kommer inom kort. Vid de två första tävlingarna kommer vi vara på plats på berget som stöd.

Bana

Här kan du se banskissen.

Startlinjen utgörs av linje bestående av en triangel som finns på östra sidan (bryggsidan) av startområden och en vit stålpinne på västra sidan av startområdet.

Banalternativ kommer framgå i appen Klubbsegling för varje publicerad tävling.

Startprocedur

Starttid i maj/juni: 19.00
Starttid i augusti/september: 18.30
Tävlingen avbryts kl 21.00.

Protester

Tävlingsledningen tar ej emot protester. Felaktigheter och dispyter måste lösas båtarna emellan. De vanliga sjövetts- och väjningsreglerna gäller.

Poängberäkning

5 poäng för att deltaga plus 1 poäng per slagen båt. Alla båtar som inte kommer i mål (DNF) räknas bara som en (1) båt.
För totalen summerar vi alla deltävlingar och drar sedan bort det två sämsta resultaten inklusive deltävlingar man ej har deltagit i. Om flera båtar har samma poäng sorteras de enligt följande:
1) Flest antal deltävlingar man har deltagit i
2) Mest poäng på en enskild deltävling

Resultat

OBS! Bara båtar med giltigt SRS-tal kommer med i resultatlistorna.

Är något fel? E-posta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.